Διογκωμένο Πολυαιθυλένιο Fibran XPE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Ηχομονωτικό Αφρώδες Εξηλασμένο
Πολυαιθυλένιο FibranXPE


Το αφρώδες εξηλασμένο πολυαιθυλένιο Fibran XPE είναι ηχομονωτικό και θερμομονωτικό υλικό με κλειστές κυψέλες που διατίθεται αποκλειστικά σε μορφή ρολλού. Παράγεται από θερμοπλαστικό πολυμερές το οποίο μέσω μιας διαδικασίας συνεχούς εξέλασης και διόγκωσης παίρνει τη μορφή ρολλοποιημένου φύλλου. Η παραγωγός εταιρεία Fibran από την έναρξη της παραγωγής των προϊόντων της χρησιμοποιεί για τη διόγκωση εναλλακτικά αέρια απαλλαγμένα από χλωροφθοράνθρακες, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ιδιότητες του Fibran XPE

Το εξηλασμένο πολυαιθυλένιο Fibran XPE παράγεται αποκλειστικά σε μορφή ρολλού. Το τελικό προϊόν είναι εύκαμπτο και συμπιέσιμο, δεν οξειδώνεται, δεν προσβάλλεται από μύκητες και βακτηρίδια και έχει άριστη συνεργασία με τα συνήθη οικοδομικά υλικά (τσιμέντο, γύψο, ασβέστη, άμμο).

Το Fibran XPE παρέχει άριστη ηχομόνωση από τους κτυπογενείς θορύβους που μεταφέρονται εύκολα μέσω των δομικών στοιχείων. Εξασφαλίζει ηχομόνωση στα δάπεδα μεταξύ των ορόφων με τη δημιουργία κολυμβητών ή πλωτών δαπέδων, καθώς και σε σωληνώσεις που τοποθετούνται κάτω από τα δάπεδα εμποδίζοντας τη διάδοση του ήχου μέσω των πατωμάτων. Παράλληλα παρουσιάζει πολύ καλή θερμομονωτική ικανότητα.

Εφαρμογές του Fibran XPE

Το εξηλασμένο πολυαιθυλένιο Fibran XPE εφαρμόζεται στη δημιουργία κολυμβητών ή πλωτών δαπέδων, σε ενδοδαπέδιες σωληνώσεις και ενδοδαπέδια θέρμανση. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ηχομόνωση ξύλινων δαπέδων, μεταξύ της πλάκας σκυροδέματος και των καδρονιών ή σε πλωτά ξύλινα δάπεδα πριν τη διάστρωσή τους σε ολόκληρη την υποκείμενη επιφάνεια. Τέλος είναι κατάλληλο για την ηχομόνωση υφιστάμενου δαπέδου που πρόκειται να επιστρωθεί με μοκέτα, οπότε το προϊόν επιστρώνεται στο υφιστάμενο δάπεδο πριν την τοποθέτηση της μοκέτας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευτείτε το αρχείο σε μορφή pdf ή επικοινωνήστε με το τεχνικό μας τμήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε pdf αρχείο
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Homepage | Εταιρικό Προφίλ | Προϊόντα | Νέα Προϊόντα | Προσφορές | Τεχνική Υποστήριξη | Επικοινωνία